Sousedská Vánoční a trhy pod Slánskou

Řepský občasník

Vydání 3 / 2023 (prosinec)

Milí sousedé,

držíte v rukou Řepský občasník – nepravidelný zpravodaj vydávaný sousedy pro sousedy. Vánoce jsou za rohem a pokud se těšíte jako my, třeba vám přijde vhod nasát vánoční náladu na naší Sousedské vánoční. Pozveme vás na prosincové zastupitelstvo, kde se bude projednávat návrat trhů pod Slánskou. A nakonec vám přineseme krátký fotoreport ze zářijové akce Nevanka žije!

Přejeme vám krásné svátky vánoční a hodně štěstí v novém roce.

Petici za trhy projednají zastupitelé

V září jsme sbírali podpisy a váš zájem překonal naše očekávání: návrat trhů pod Slánskou podpořilo přes 1 000 občanů z Řep a okolí. Mnoho z vás vzpomínalo na trhy, které se zde dříve pořádaly. Díky vašim podpisům se nyní návratem trhů budou zabývat řepští zastupitelé.

Jednání zastupitelstva bude veřejné a pokud máte čas a chuť podpořit trhy osobně, můžete se přijít podívat do Kulturáčku na Bílé hoře. Jednání začne ve středu 6. prosince v 15 hodin a za Řepské sousedy máme jasno: jsme pro všemi deseti. Moc si přejeme, aby možnost pořádat trhy podpořili svým hlasováním i ostatní zastupitelé a my se tak v Řepích po šesti letech mohli opět těšit z kvalitních vánočních, velikonočních či farmářských trhů v centru dění.

Děkujeme všem, kteří petici podepsali – moc si vaší podpory vážíme. Držte nám palce, ať se vše podaří. A pokud můžete, přijďte nás podpořit osobně.

Doplnění: Z důvodu nemoci vyšla elektronická verze Občasníku až po jednání zastupitelstva. Zastupitelé ODS a ANO petici i možnost pořádat trhy pod Slánskou zamítli. Někteří zastupitelé váš názor považují za zbytečnost, jiní trhy nepodpořili, protože by si tam sami nic nekoupili. Více se tomuto tématu budeme věnovat v dalším vydání.

Shlédnout jednání on-line

Vánoce pod Slánskou

Na třetí adventní neděli jsme pro vás připravili sousedskou akci s ochutnávkou domácího cukroví a zpěvem vánočních koled. Příjemnou náladu pomůžou navodit naši přátelé z Minitrhy a Řepskýho bistra.

Těšit se můžete na tradiční vánoční svařák, horkou čokoládu i něco dobrého na zub. A pokud tou dobou budete shánět nějaký ten dárek na poslední chvíli, nabídneme vám ručně vyráběné čepice a nákrčníky nebo vánoční dekorace a věnce.

Přijďte si užít sousedskou vánoční slavnost 17. prosince od 14 do 18 hodin pod Slánskou. Těšíme se na vás.

Nevanka ožila

V druhé polovině září ožilo okolí obchodního centra Bílý Beránek sousedskou slavností Nevanka žije!, kterou jsme pro vás připravili společně s Minitrhy a Řepským bistrem.

Podívejte se, jak se celá akce vydařila.

Znáte občasník?

Našli jste článek na internetu nebo vám jej poslal známý? Klikněte na následující tlačítko, přihlaste se k odběru občasníku a příští vydání už vám pošleme přímo.

Mám zájem o zasílání občasníku

Zaujalo vás některé z témat? Máte k němu co říci? Rádi si vyslechneme vaše názory, připomínky, podněty či stesky. Napište nám na obcasnik@repstisousede.cz.

Řepský občasník vydává spolek Řepští sousedé. Na jeho přípravě se podílejí:

Michal Štěpař – architekt,
Lukáš Pokorný – předseda Komunitního spolku Řepy,
Mahulena Vodárková – personalistka a právnička,
Jiří Krejzar – zahradník a arborista,
Martin Štěpař – analytik a programátor,
Kateřina Hradičková – členka výboru Spolku občanů horní Řepy,
Martin Jaroš – lektor v Domě dětí a mládeže,
Ladislav Martinů – člen výboru Spolku občanů horní Řepy
Jarmila Pokorná – členka Komunitního spolku Řepy,
Dan Karol – student mezinárodních vztahů.

« 16. vydání | přehled všech vydání | 18. vydání »